Umělecká škola slaví výročí výstavou v Alternativě

ZLÍN - V rámci oslav výročí založení Základní umělecké školy na zlínském sídlišti Jižní Svahy je v centru města k vidění výstava. Server Zin.cz o tom informoval Lukáš Fabián z tiskového oddělení zlínské radnice.

Tvoříme v ZUŠ 30 let už je název výstavy, kterou pořádá ZUŠ Zlín-Jižní Svahy. Ukázka tvorby úspěšných absolventů výtvarného oboru je k vidění od 5. do 28. března v kulturním institutu Alternativa.

„Výstava je uspořádaná u příležitosti 30. výročí vzniku školy, které se váže k datu 1. září. V tento den se v roce 1988 z pobočky Lidové školy umění Gottwaldov stala samostatná Lidová škola umění Zlín-Jižní Svahy a o tři roky později se stala příspěvkovou organizací s novým jménem Základní umělecká škola Zlín-Jižní Svahy,“ upřesnil Lukáš Fabián. Umělecká škola sídlí ve vlastních prostorách v přízemí I. Segmentu na Jižních Svazích a nabízí výuku ve výtvarném, tanečním, hudebním a literárně-dramatickém oboru.

V kulturním institutu Alternativa si mohou zájemci výstavu prohlédnout od pondělí do pátku od 8.00 do 12.00 a od 13.00 do 17.00 hodin. V sobotu je pak Alternativa otevřená v době od 10.00 do 17.00 hodin.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x