Díky soutěžím ušetřila radnice přes šest milionů korun

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Částku 6,36 milionu korun ušetřilo město Rožnov pod Radhoštěm ve svém rozpočtu na letošní rok díky soutěžím a výběrovým řízením na šest investičních akcí, které chce radnice realizovat v letošním roce. Server Zlin.cz o tom informoval mluvčí města Tomáš Gross.

„Celková úspora je ve výši 23 % rozpočtovaných nákladů. A to je samozřejmě velmi vysoké číslo, které nás moc těší. Úspory byly dosaženy jednak náročnými výběrovými řízeními a také tím, že jsme cíleně zakázky soutěžili v období, kdy stavební firmy mají velký zájem o získání zakázek,“ netajil spokojenost s vysoutěženou cenou starosta Rožnova Radim Holiš.

Úspora vyplývající z rozdílu mezi rozpočtovanou a vysoutěženou cenou se týká vybudování parkoviště v ulici Horská, vybudování komunikace a chodníku v ulici 5. Května a ulici Horská, vybudování parkoviště v ulici Zemědělská, rekonstrukce ulice Plynárenská, vybudování parkoviště a hřiště v místní části Kramolišov a vybudování nového sportoviště na Videčské, upřesnila vedoucí odboru investic rožnovské radnice Dita Vávrová. „Samozřejmě budeme i u dalších investičních akcí města pokračovat v nastaveném trendu. Tedy v maximální míře snižovat náklady při zachování potřebné stavební kvality,“ uzavřel starosta Holiš.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x