Noví doktoři a docenti si na zlínské univerzitě převzali diplomy a jmenovací dekrety

ZLÍN - Diplomy a jmenovací dekrety si převzali noví doktoři a docenti na Univerzitě Tomáše Bati ve Zlíně (UTB). Serveru Zlin.cz to sdělil Jan Malý z tiskového oddělení školy.

Promoce univerzita pořádá vždy začátkem roku, aby si připomněla výročí svého založení k 1. lednu 2001. Studium v doktorských studijních programech ukončilo v uplynulém roce na UTB celkem 51 absolventů. Zároveň se habilitovalo devět nových docentů.

„Doktorské studium představuje nejvyšší stupeň vzdělání, jehož může student dosáhnout. Jeho absolventi směřují hlavně do oblasti vědy, výzkumu – v soukromém i veřejném sektoru – a ke kariéře v akademické sféře. Na UTB jej lze získat na pěti fakultách a na Centru polymerních systémů,“ konstatoval Malý.

V současné době studuje v některém z doktorských programů na UTB dalších 388 posluchačů. Od roku 2001 absolvovalo 699 doktorandů z nejrůznějších zemí, řada z nich již dosáhla na vědecká ocenění jak v České republice, tak ve světě.

Titul docent je vědecko-pedagogická hodnost vysokoškolských pedagogů. Habilitační řízení lze na UTB absolvovat na 4 fakultách.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x