Kvůli přestavbě mostu u Pitína musejí řidiči jezdit po provizorní komunikaci

PITÍN - Na silnici mezi Pitínem a Slavičínem se bude v letošním roce bourat starý a stavět nový most. Řidiči budou muset jezdit po provizorní komunikaci, serveru Zlin.cz to řekl za Ředitelství silnic Zlínského kraje Vojtěch Cekota.

Zatímco v roce 2018 se na tomto úseku silnice rekonstruoval most přes železniční trať, nyní se dostává na řadu most přes vodní tok Kolelač. Ředitelství silnic Zlínského kraje za to zaplatí zhotovitelské firmě více než 16 milionů korun.

„Předmětem díla je kompletní přestavba silničního mostu včetně stavební úpravy navazujících částí silnice II/495 v celkové délce 90 metrů. Stávající nevyhovující most bude odstraněn a na stejném místě bude postaven nový most, navržený jako ocelová montovaná konstrukce z vlnitých plechů, kotvená do základových pásů uložených plošně na štěrkovém podsypu,“ upřesnil Cekota.

Smluvní cena za tuto zakázku činí 16,245 milionu korun včetně DPH. Silniční stavba bude financována Zlínským krajem. Stavební práce budou zahájeny v dubnu a ukončeny do 30, a to za nepřerušeného provozu na silnici II/495. Doprava bude vedena po provizorní objízdné komunikaci umístěné podél silnice v délce 108 metrů. Provizorní komunikace bude široká tři metry s rozšířením v oblouku. Vodní tok bude provizorně zatrubněn. Doprava bude řízena kyvadlově světelným signalizačním zařízením.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x