Kraj hodlá podpořit Ovčácký den na Valašsku i Perlu Zlínska

ZLÍNSKÝ KRAJ - Zlínský kraj finančně podpoří dvě významné akce se zemědělskou tematikou. Jde o Ovčácký den na Valašsku a soutěž Perla Zlínska, serveru Zlin.cz to oznámil Jan Vandík z tiskového oddělení krajského úřadu.

Přidělení dotací 250 tisíc korun Agrární komoře Valašska na uspořádání Ovčáckého dne na Valašsku 2019 a Agrární komoře Zlín na organizaci letošního ročníku soutěže Perla Zlínska projednali krajští radní a doporučili krajskému zastupitelstvu jejich schválení.

„Ovčácký den na Valašsku i soutěž Perla Zlínska jsou tradiční a u veřejnosti velmi oblíbené akce, které pomáhají propagovat zemědělství a potravinářství našeho regionu, a proto si zasluhují podporu kraje,“ uvedla radní Zlínského kraje pro zemědělství a životní prostředí Margit Balaštíková.

Již v únoru schválili krajští zastupitelé dotaci 250 tisíc korun Okresní agrární komoře Kroměříž na uspořádání Dožínek Zlínského kraje 2019 a Agrární komoře Uherské Hradiště na zajištění soutěže TOP Víno Slovácka 2019. Na podporu akcí propagujících regionální zemědělství a potravinářství tak má Zlínský kraj letos ve svém rozpočtu vyčleněn celkem milion korun.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x