Centrum polymerních systémů UTB získalo prestižní ocenění

ZLÍN - Centrum polymerních systémů (CPS), které je součástí Univerzitního institutu (UNI) zlínské Univerzity Tomáše Bati (UTB), získalo prestižní ocenění HR Award. Zařadilo se tak mezi necelou desítku špičkových výzkumných pracovišť v České republice, které se aktuálně tímto oceněním mohou pyšnit, serveru Zlin.cz to sdělila PR manažerka CPS Petra Svěráková.

„Ocenění HR Award pro nás znamená, že nastavené směřování rozvoje Univerzitního institutu a Centra polymerních systémů je v souladu s evropskými standardy. V získaném ocenění HR Award však spatřuji hlavně závazek do dalšího období pro vytváření transparentního a příznivého prostředí pro nábor a karierní růst akademických a vědeckých pracovníků v našem centru,“ uvedl rektor Univerzity Tomáše Bati a ředitel Centra polymerních systémů prof. Vladimír Sedlařík.

Důležité jsou ale podle něj také aktivity, které vedou k nastavení systému strategického řízení UNI a CPS. S tím souvisí zejména metodika práce s lidskými zdroji ve výzkumu a vývoji včetně systému jejich hodnocení. Důležité je rovněž vytvoření strategie mezinárodní  spolupráce a v neposlední řadě aktivní šíření výsledků naší výzkumné činnosti a zvyšování povědomí o  kvalitním výzkumu v oblasti polymerních věd, který má ve Zlíně světovou úroveň,“ doplnil Sedlařík.

Certifikaci HR Award uděluje Evropská komise výzkumným institucím, které vytvářejí transparentní pracovní prostředí na mezinárodní úrovni a jejichž personální politika v oblasti řízení lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji je v souladu se 40 principy Charty a Kodexu pro přijímání výzkumných pracovníků. Získáním tohoto ocenění se CPS zároveň zavázalo k dalšímu zlepšování pracovních podmínek pro své zaměstnance, zejména výzkumné pracovníky. Tento úspěch zvyšuje nejen mezinárodní atraktivitu samotného Centra polymerních systémů, ale rovněž zvedá prestiž celé univerzity.

Ocenění HR Award získalo také Centrum bezpečnostních, informačních a pokročilých technologií CEBIA-Tech na Fakultě aplikované informatiky UTB.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x