Inovační projekty podpoří kraj částkou téměř 1,4 milionu korun

ZLÍNSKÝ KRAJ - Spolupráci firem s výzkumně-vývojovými institucemi v oblasti inovačních aktivit podpoří letos Zlínský kraj částkou 1,370 milionu korun. Ze svého programu Inovační vouchery Zlínského kraje finančně přispěje na celkem 12 projektů, řekl serveru Zlin.cz Jan Vandík z tiskového oddělení krajského úřadu.

Přidělení dotací už schválili krajští radní. „Dotacemi v rozmezí od 70 tisíc do 140 tisíc korun jsme podpořili firmy, které si dohodly spolupráci s univerzitou či jinou výzkumně-vývojovou institucí na konkrétní inovaci. Mezi těmito projekty jsou například vývoj nového produktu na bázi pryžového prachu z recyklovaných pneumatik, vývoj a testování konstrukčních polymerových směsí nebo realizace vestaveb do aut pro vozíčkáře,“ sdělil Josef Zicha, náměstek hejtmana Zlínského kraje, zodpovědný za oblast strategického rozvoje.

Současný dotační program navazuje na úspěšnou realizaci Inovačních voucherů Zlínského kraje z let 2012, 2013 a 2014. Před dvěma lety kraj vyhlásil výzvu na tzv. „kreativní vouchery“ na podporu spolupráce firem se specialisty nabízejícími služby produktového designu nebo produktového marketingu. Z něj podpořil 13 projektů celkovou částkou 1,833 milionu korun.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x