Zlínská radnice hledá architekty, kteří pomohou vytvořit novou podobu parku za divadlem

ZLÍN - Zlínská radnice vyhlásila veřejnou architektonicko-krajinářskou soutěž, která má za cíl vytvořit návrh nové podoby parku za divadlem. Serveru  Zlin.cz to sdělil mluvčí magistrátu Zdeněk Dvořák.

Soutěž by měla odpovědět na celou řadu otázek, například jak by mohl park za divadlem vypadat, co návštěvníkům nabídne, jaké bude jeho vybavení či kde bude v jeho blízkosti možnost zaparkovat auto. Termín pro odevzdání návrhů je 10. května.

„Současný vzhled parku je velmi neutěšený, avšak podobné to bylo i před proměnou parku Komenského. Park za divadlem má díky svým návaznostem na všechny scény našeho divadla velký potenciál. Po revitalizaci této lokality očekávám její využití jak samotným divadlem a jeho návštěvníky, tak pro volnočasové chvíle odpočinku i zábavy,“ prohlásil primátor Jiří Korec. „Jsem přesvědčený, že vzhledem k umístění této doposud zanedbané plochy v centru Zlína se z ní může po rekonstrukci stát atraktivní veřejný prostor, který bude žít a umožní i pořádání různých společenských, nejen divadelních akcí,“ doplnil náměstek primátora Pavel Brada.

Cílem soutěže není jen park, ale především okolí samotného divadla. Důraz je kladen na zachování zeleně. „Území chceme proměnit tak, aby v něm bylo možné pořádat i kulturně společenské akce, třeba představení pod širým nebem. Proto bude jeho část upravena tak, aby zde bylo možné umístit zpevněné pódium s hledištěm, využitelné například při příležitosti festivalu Setkání Stretnutie,“ sdělil Ivo Tuček, vedoucí oddělení prostorového plánování magistrátu. Ředitel Městského divadla a zlínský zastupitel Petr Michálek by pak ocenil zvelebení vstupu do malých scén, tedy Dílny a Studia Z, které jsou čím dál více navštěvované.

Náklady na proměnu parku se odhadují v řádech milionů korun, další náklady může stát proměna ulice Divadelní. Samotná realizace by mohla začít nejdříve v příštím roce.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x