Kraj chce zajistit větší dostupnost služeb sociální rehabilitace

ZLÍNSKÝ KRAJ - Rada Zlínského kraje schválila nový projekt Podpora a rozvoj služeb sociální rehabilitace ve Zlínském kraji. Ten navazuje na stejnojmenný program, v rámci kterého již byl od roku 2016 financován provoz 45 sociálních služeb ve výši 459 miliónů korun, serveru Zlin.cz to uvedla mluvčí hejtmanství Adéla Kousalová.

Doba trvání projektu je od ledna roku 2020 do března roku 2022. Poskytovatelé sociální služby mohou své žádosti podávat po zveřejnění výzvy. Předpokládaný termín příjmu žádostí je srpen až září letošního roku.

Projekt je zaměřen na osoby se zdravotním postižením a osoby s kombinovanými diagnózami. „Předpokládaný rozvoj služeb sociální rehabilitace je spojen s očekávaným nárůstem pracovních úvazků, což umožní a povede k nárůstu počtu podpořených klientů a také ke zvýšení kapacity podpořených služeb v průběhu realizace projektu. Tato služba je zaměřena na zvýšení kompetencí uživatelů a vede je k samostatnosti a soběstačnosti a celkového zlepšení kvality života, což pomůže především osobám, odcházejícím z ústavů,“ zhodnotila radní Zlínského kraje Michaela Blahová, zodpovědná za sociální záležitosti, rodinnou politiku a neziskový sektor.

Aktivita bude zaměřená na rozvoj nejméně 12 služeb sociální rehabilitace, které pomáhají osobám, žijícím na území Zlínského kraje řešit jejich nepříznivou sociální situaci. Prostřednictvím projektu budou podpořeny služby ambulantní a terénní sociální rehabilitace, které se zaměřují na podporu integrace osob se zdravotním postižením.

Celkové předpokládané náklady projektu jsou 106 milionů korun, přičemž Zlínský kraje na tento projekt poskytne ze svého rozpočtu 5,3 milionu korun a zbývající část dokryje dotace z Evropského sociálního fondu.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x