Vizovická kapela Celsius° zavzpomíná na čtyřicetiletou historii

VIZOVICE - Před vyprodaným sálem kavárny Domu kultury Vizovice zavzpomínají nejen na své začátky členové vizovické kapely Celsius°. Ta si letos připomíná 40 let od svého založení, serveru Zlin.cz to řekla mluvčí města Gabriela Netopilová Sluštíková.

Nejen místními stále víc oblíbený Hudební klub Čendy Imrýška se uskuteční 14. března od 19.00 hodin. „Budeme si povídat, vzpomínat, promítneme fotky. Chybět ale nebude ani hudební vystoupení, kdy kapela zahraje ve třech historických sestavách. To, že Celsius° i po čtyřech desetiletích stále táhne, je jasné. Zatím se totiž nestalo, že by byl sál kavárny vyprodaný tak dlouho dopředu,“ uvedl moderátor vizovického hudebního klubu Čenda Imrýšek.

Základy pro vznik kapely položili už v 60. letech minulého století bratři Jan a Miroslav Zatloukalovi, kdy coby mladí kluci jako samouci začali hrát na kytary. Hráli například i v populární skupině Divá Bára. Přesně před 40 lety ale založili svou vlastní formaci, ve které svého času působil i coby kapelník Zdeněk Hrachový – jeden ze zakládajících členů dnes už doslova valašského pokladu – kapely Fleret. Vizovický Celsius° je dodnes fenoménem, který zaujme mladší i starší ročníky. Ve svém repertoáru má především hudbu „zlatých“ 60. let minulého století.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x