Neznámý výtržník rozbil ve Zlíně dva autobusy, policie hledá svědky

ZLÍN - Neznámý výtržník rozbil v brzkých ranních hodinách v rozmezí jedné hodiny okna dvou autobusů, které se nacházely blízko sebe. Policisté nyní hledají svědky, serveru Zlin.cz to sdělila policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Událost se stala uplynulý pátek v centru Zlína. Škoda dosud nebyla přesně vyčíslena. Za poškození cizí věci hrozí pachateli trest odnětí svobody až na jeden rok.

„Řidič autobusu, který vyjížděl v pátek o půl čtvrté ráno z vozovny Dopravní společnosti Zlín-Otrokovice a pokračoval ve směru jízdy na sídliště Jižní Svahy přes Benešovo nábřeží, uslyšel krátce po půl čtvrté ráno na křižovatce ulic Benešovo nábřeží a Dlouhá ránu, které nevěnoval pozornost. Až na zastávce Pod Babou uslyšel sypání střepů z okna. Zastavil, aby zjistil, co se stalo. V té době v autobuse nejeli žádní cestující. Řidič pokračoval v cestě s novým trolejbusem, který mu po dohodě dopravil dispečer,“ konstatovala Kozumplíková.

Hodinu nato, ve 4.40 hodin, vyjela z autobusového nádraží ve Zlíně řidička autobusu, která měla namířeno přes Fryšták do Holešova. Na křižovatce ulic Vodní a Dlouhá uslyšela ránu. Na nejbližší zastávce ve Zlíně nastupovala žena, která řidičce oznámila, že má rozbité zadní okno autobusu, z něhož se začíná sypat sklo.

Policisté žádají případné svědky, kteří bydlí v ulici Dlouhá nebo Vodní a viděli v pátek ve 3.30 hodin, případě ve 4.40 hodin, jak se někdo snaží poškodit okna autobusu, aby se ozvali na linku tísňového volání policie 158.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x