Kvůli televizi muž brutálně napadl kolegu, kopal ho do hlavy i zad

LUHAČOVICE - Až tři roky za mřížemi může strávit osmadvacetiletý muž z Havířova, který na ubytovně v Luhačovicích brutálně napadl svého čtyřiadvacetiletého kolegu z práce, který pochází z Kroměříže. Mladšího muže zkopal  jen kvůli televizi, serveru Zlin.cz to řekla policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Každý muž bydlel v jiném pokoji, ale občas se spolu dívali na televizi. Jenže právě televize se stala důvodem surového napadení. Událost se stala po půlnoci, kdy už mladší z mužů spal. Jeho kolega pod vlivem alkoholu ale vešel do jeho pokoje, rozsvítil světlo a chtěl se dívat na televizi. To se ovšem muži z Kroměříže nelíbilo a požádal kolegu, aby odešel, že chce spát.

„To zřejmě rozlítilo opilého kolegu, který nic nečekajícího napůl spícího muže, který k němu ležel zády, několikrát kopl zezadu do hlavy. Než se stačil vzpamatovat, útočník na něj klekl tak, že se nemohl hýbat a několikrát ho znovu udeřil do hlavy. Napadený se snažil agresivního útočníka uklidnit, což se mu nepodařilo a dostal ještě několik dalších ran pěstí do hlavy i těla a několik kopanců do zad. Agresor po něm dokonce hodil židli a stolní počítač, naštěstí stačil uhnout,“ popsala útok Kozumplíková. Po nějaké době se napadenému muži podařilo z pokoje utéct. Na chodbě klepal na několikery dveře, než mu otevřel cizí muž, který mu dovolil, aby se u něj umyl a zavolal policii.

Agresor nadýchal 1,68 promile a k případu odmítl vypovídat. V loňském roce byl podmíněně potrestán za stejný trestný čin, pro který je nyní znovu prověřován. Jeho zkušební dobu soud stanovil až do roku 2021. Policisté z Luhačovic mu sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání trestného činu ublížení na zdraví ve stadiu pokusu. Za tento trestný čin by v případě prokázání viny a odsouzení mohl recidivista strávit až tři roky za mřížemi.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x