Na zlínském zámku jsou k vidění návrhy na proměnu náměstí Míru

ZLÍN - Zlínský zámek hostí výstavu návrhů na proměnu náměstí Míru. Serveru Zlin.cz to uvedl Lukáš Fabián z tiskového odděení zlínské radnice.

Detaily vítězné práce i podrobnosti dalších návrhů plánované revitalizace náměstí Míru ve Zlíně. To vše představuje výstava projektů a výsledků architektonicko-urbanistické soutěže, která je momentálně k vidění v prostorách zlínského zámku.

„Veřejnost se zde může seznámit se všemi návrhy, které vzešly z architektonické soutěže,“ prozradil Zdeněk Dvořák, tiskový mluvčí města Zlína. Do dvoukolové veřejné architektonické soutěže se v loňském roce zapojilo 24 návrhů. Na základě doporučení odborné poroty zvítězil návrh od ateliér P. P. Architects s. r. o. Brno.

„Tím, že máme vítězný návrh, můžeme zahájit již konkrétní jednání o možnostech spolufinancování první etapy rekonstrukce náměstí ze soukromých zdrojů,“ nastínil další postup primátor Jiří Korec.

Obyvatelé i návštěvníci města si mohou došlé návrhy prohlédnout ve druhém patře zlínského zámku ve všední dny od 9.00 do 17.00 hodin, a to až do 14. dubna.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x