V Rožnově začal Josefský jarmark

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Zdravice místostarostky města Kristýny Kosové, ředitele Valašského muzea v přírodě Jindřicha Ondruše, rožnovského kaplana Josefa Svobody a ředitele T klubu – kulturní agentury Jakuba Sobotky. Tak v pátek 15. března na rožnovském Masarykově náměstí začal tradiční Josefský jarmark, sdělil serveru Zlin.cz mluvčí rožnovské radnice Tomáš Gross.

Slabý déšť zkrápí od pátečního rána tradiční Josefský jarmark, který se koná v pátek 15. a v sobotu 16. března na Masarykově náměstí. Návštěvníky i občany města a také více než stovku prodejců pozdravili na úvod představitelé města, farnosti i Valašského muzea v přírodě. A popřáli dobrou jarmareční náladu nepříznivému počasí navzdory.

Až do sobotního odpoledne je v centru Rožnova připraven bohatý doprovodný program, ale také (a možná především) bohatá nabídka jarmarečního zboží. Množství prodejců po oba dny nabízí například zboží s velikonoční tématikou, ale také keramiku, svíčky, kytice, květinové vazby, sýry, perníčky, výrobky ze dřeva, masné výrobky, množství občerstvení a mnoho dalšího.

Páteční program jarmarku ukončí koncert hudební skupiny Shape the cat. V sobotu se v rámci programu představí cimbálová muzika souboru Bača a po ní bude následovat Swingový orchestr Bedřicha Pukovce, který letošní první jarmark na Masarykově náměstí uzavře. Po oba dny bude pro děti jako vždy stánek s tvořivou dílnou.

Městská policie upozorňuje na částečné omezení provozu a parkování v době konání jarmarku. „Část Masarykova náměstí bude pod dobu jarmarku uzavřena pro veškerou dopravu. Zároveň po oba dny jarmarku platí schválená výjimka ze zákazu konzumace alkoholických nápojů, což znamená, že návštěvníci jarmarku starší 18 let můžou na Masarykově náměstí konzumovat alkoholické nápoje,“ řekl ředitel Městské policie Rožnov Aleš Pilař.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x