V rámci festivalu Jeden svět bude v Hradišti Blešák a Czech Zero Waste

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Bohatý předprogram festivalu dokumentárních filmů Jeden svět 2019 v Uherském Hradišti provází téměř celý březen. Více o něm serveru Zlin.cz prozradil mluvčí uherskohradišťských městských kin Jaromír Orel.

Ve čtvrtek 21. 3. se mohou zájemci v Cafe 21 od 16:30 na besedě Czech Zero Waste díky studentce Environmentálních studií Helče Škrdlíkové a mladé podnikatelce Katce Kovaříkové dozvědět, co je to zero waste život. Holky vysvětlí, jak se k němu postupně propracovávají, jak nakupovat bez obalů, jak omezit používání jednorázových plastů a jak se dá cestovat bez odpadů a s minimální uhlíkovou stopou.

Jaro už je za dveřmi a je čas pročistit prostor, ve kterém žijeme! Na Jednosvětový Hradišťský blešák na podporu školy na Filipínách se může přihlásit kdokoliv, stačí využít formulář, dostupný na Facebooku Hradišťský blešák. Výtěžek poputuje do Manuelo Elementary School Isabela – základní školy na Filipínách. „Náš společný drobný příspěvek pomůže škole v této chudé oblasti k jejímu provozu,“ uvedl Orel.

Blešák se koná ve foyer kina Hvězda ještě před zahájením hlavního programu festivalu Jeden svět v Uherském Hradišti – v neděli 24. 3. od 14 hodin. „Na místě i vynikající zdravé občerstvení a jiné dobroty a hlavně tu vládne přátelská atmosféra,“ pozval veřejnost mluvčí městských kin.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x