Na Gymnáziu a Jazykové škole Zlín mají nové moderní učebny i další prostory

ZLÍN – Na Gymnáziu a Jazykové škole Zlín bylo dnes slavnostně otevřeno Přírodovědně-technické a jazykové centrum školy. Serveru Zlin.cz to sdělil Jan Vandík z krajského přadu.

Rekonstrukcí třetího nadzemního podlaží gymnázia zde vznikly nové učebny a pracovny pro přírodovědné předměty, IT pracoviště a přednáškový sál se zázemím. Investorem akce za 18,3 milionu korun byl Zlínský kraj, využil při tom dotace z Integrovaného regionálního operačního programu. Nové prostory si přišli prohlédnout také hejtman Zlínského kraje Jiří Čunek a jeho statutární náměstek Jiří Sukop.

„Mám radost z toho, že se podařilo tuto investiční akci uskutečnit, a přeji vám, aby nové prostory dobře sloužily jak žákům, tak pedagogům a přispěly tak k udržení vysokého standardu vaší školy,“ uvedl hejtman.

Během rekonstrukce byly provedeny dispoziční úpravy dotčených prostor, oprava technických rozvodů a stejně tak požárně-bezpečnostní úpravy objektu. Modernizovány byly prostory pro vzdělávání a pořízeny odborné přístroje a demonstrační soupravy, které zajistí moderní pracovní prostředí pro výuku.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x