Charita Otrokovice hledá vítěze soutěže "Pomáháme hliníkem a nápadem"

OTROKOVICE - Charita Otrokovice vyzývá základní a mateřské školy ze Zlínského kraje k zapojení se do soutěže Pomáháme hliníkem a nápadem. Blíže o soutěži informovala server Zlin.cz mluvčí otrokovické radnice Romana Stehlíková.

První ročník této výtvarné soutěže byl vyhlášen v září 2018 a uzávěrka pro doručení fotografií různých výrobků a výkresů na téma Hliník mezi námi je stanovena na 28. června 2019.

Soutěž probíhá v rámci projektu Hliník pro Charitu. V loňském roce bylo díky tomuto projektu nasbíráno 900 kg drobného potravinářského hliníku. Výtěžek za výkup a zároveň dar ve stejné výši od firmy Metalšrot Tlumačov byl věnován na nákup aktivizačních pomůcek pro seniory Charitního domova.

Cílem soutěže je prohloubení zájmu o oblast třídění hliníku. V současné době se hodně diskutuje o tom, zda se budou zálohovat plechovky od nápojů či jak tento odpad eliminovat co nejvíce. Charita Otrokovice ví, jak s tímto odpadem nakládat, a tak šetřit životní prostředí.

„Jsme opravdu rádi, že do projektu se zapojuje čím dál více institucí i jednotlivců. Soutěž byla vyhlášena se záměrem prohloubit i u těch nejmenších dětí schopnost rozpoznat hliníkové obaly a zároveň je zábavnou formou odměnit za to, že hliník poctivě sbírají,“ vysvětlila koordinátorka projektu Mariana Zedníková.

Charita Otrokovice spolupracuje s firmou Metalšrot Tlumačov na projektu Hliník pro Charitu již od roku 2012. „Propojujeme tak zájem o životní prostředí a současně o sociální problémy, které nás obklopují,“dodala Zedníková.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x