Ve Vizovicích se dočká obnovy jeden z nejfrekventovanějších chodníků ve městě

VIZOVICE - Jeden z nejvíc využívaných chodníků ve Vizovicích se konečně dočká opravy. Radnice vypsala veřejnou zakázku na rekonstrukci chodníku v ulici Štěpská, serveru Zlin.cz to řekla mluvčí města Gabriela Netopilová Sluštíková.

Chodník v ulici Štěpská je nejen v havarijním stavu, ale hlavně po celé jeho délce chybí bezbariérové prvky. Nesplňuje tak vyhlášku Ministerstva pro místní rozvoj ČR o obecných technických požadavcích zabezpečujících bezbariérové užívání staveb. Odhadované náklady na jeho opravu činí 2,8 milionu korun.

„Chodník o délce necelého půl kilometru neslouží jen místním, ale z pohledu návštěvníků Vizovic, kteří do města přijíždějí či z města odjíždějí vlakem, jde o nejčastěji volenou trasu mezi vlakovým nádražím a centrem města,“ uvedla starostka města Silvie Dolanská.

Ulice Štěpská se napojuje na hlavní dopravní tepnu Vizovic – silnici I/69 – pod místním zámkem, vede podél potoku Bratřejovka, sleduje jeho soutok s Lutoninkou a prochází sídlištěm Štěpská a čtvrtí A. Háby. Končí v křižovatce s ulicemi Slušovská, Tyršova, Těchlovská a Nádražní. Chodník teď není po celé délce ulice Štěpská. V projektu radnice ale počítá nejen s rekonstrukcí toho stávajícího, ale i s částečným vybudováním nového chodníku tam, kde nyní schází a z hlediska dalších parametrů je možné jej v místě postavit. Pokud půjde vše podle plánu, práce na rekonstrukci chodníku začnou v květnu, hotovo by mělo být na konci srpna.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x