Valašské Klobouky se ponoří do tmy

VALAŠSKÉ KLOBOUKY - V sobotu 30. března ve večerních hodinách potemní valašskokloboucké památky i veřejné budovy. Jejich osvětlení zhasne na podporu kampaně Hodina Země, a to v době od 20.30 do 21.30 hodin, serveru Zlin.cz to oznámila mluvčí města Lenka Zvonková.

Iniciativa nazvaná Hodina Země má mezinárodní dosah a do tmy každoročně halí i významné dominanty světových metropolí. Město Valašské Klobouky se připojuje už počtvrté.

„Při Hodině Země zhasne nasvícení kostela Povýšení svatého Kříže nebo kaple svatých Cyrila a Metoděje. Vypneme také osvětlení veřejných budov, například podnikatelského inkubátoru, polikliniky, domu dětí a mládeže, mateřské a základní školy nebo sídel městských společností. Připojit se k nám mohou i občané, a to omezením svícení nebo používání elektrických spotřebičů,“ uvedla starostka Eliška Olšáková.

Ruku v ruce s aktivním připojením k Hodině Země si účastníci stanovují také závazek vůči klimatu a ekologii. „Vytyčili jsme si, že chceme prostřednictvím podpory třídění odpadů a snižování energetické náročnosti provozu městských budov i veřejného osvětlení přispívat k šetrnému a zodpovědnému nakládání s přírodními zdroji,“ dodala Olšáková.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x