Několikaminutový nákup jídla v bistru se cyklistovi značně prodražil

ZLÍN - Devětatřicetiletý muž ze Zlína si šel koupit do bistra jídlo a během několikaminutového nákupu mu někdo ukradl kolo za 30 tisíc korun. Serveru Zlin.cz to uvedla policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Zlínští policisté se zabývají odcizením jízdního kola za více než 30 tisíc korun. Ke krádeži došlo v noci z pátku na sobotu v centru Zlína. Za krádež hrozí pachateli či pachatelům trest odnětí svobody na dobu až dvou let.

Devětatřicetiletý muž ze Zlína jel na jízdním kole v pátek večer do podniku v centru města, kde měl sraz s kamarády. Z restaurace odcházel v sobotu před druhou hodinou ráno. Vedl s sebou jízdní kolo. „Na křižovatce ulic Dlouhá a Kvítková kolo opřel o zábradlí, podle jeho slov ho zamknul, a šel si do bistra koupit jídlo. Uvnitř se zdržel několik minut. Když vyšel ven, kolo na místě nebylo. Muž si nejprve myslel, že je to vtip jeho kamaráda, ale ráno zjistil, že o kolo skutečně přišel a šel krádež oznámit na policii,“ podotkla Kozumplíková.

Pachatele, který kolo vzal, zachytila kamera a policie teď po mladém muži pátrá. „Pokud kdokoliv poznáte muže ve žluté nebo v tmavě červené bundě, měl by se ozvat na linku tísňového volání policie – 158,“ dodala policejní mluvčí.

Video

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x