Titul florbalových mistrů obhájili v Otrokovicích Broďané

OTROKOVICE - Dvě sportovní haly v Otrokovicích hostily republikové finále Sportovní ligy základních škol ve florbale. Titul florbalových mistrů nakonec obhájili Broďané, serveru Zlin.cz to řekla mluvčí otrokovické radnice Romana Stehlíková.

Ve dvou otrokovických sportovních halách se představilo šest nejlepších dívčích i chlapeckých týmů ve florbalu z celé České republiky. Pořadatelské funkce se letos zhostila ZŠ Mánesova Otrokovice. Jejich žákům se bohužel do finále probojovat nepodařilo. Chlapecký tým hned v úvodním zápase narazil na loňské vítěze z Uherského Brodu a podlehl jim 2 : 8. Stejným skórem skončil i jejich druhý zápas, který sehráli s žáky z Havlíčkova Brodu. A nedařilo se ani dívčímu týmu, který v základní skupině nedokázal vstřelit ani jednu branku. Dívky prohrály nejprve s Opavou 0 : 6 a následně se Žďárem nad Sázavou 0 : 7. „Bohužel, tentokrát se nám skutečně moc nedařilo. Dostávali jsme mnohdy zcela zbytečné branky, a to jak po chybách jednotlivců, tak i celého týmu. Těch gólů bylo skutečně až moc na to, jak jsme měli dobrou obranu,“ konstatoval trenér florbalistů ZŠ Mánesova Otrokovice Stanislav Šindler.

Oba týmy tak čekal zápas o páté místo. Ale i zde se na ně štěstí neusmálo. Dívky prohrály 1 : 5 se ZŠ Týn nad Vltavou. To chlapcům uteklo páté místo doslova o chlup. Po velkém úsilí skončil zápas se Sportovním Gymnáziem Kladno v základním hracím čase vyrovnaně 2 : 2, a tak následovaly nájezdy. Zde měl větší štěstí kladenský tým. Florbalisté ze ZŠ Mánesova tak nakonec skončili na 6. místě. „Je to sice škoda, ale to neznamená, že bychom to vzdali. Určitě chceme a budeme nadále podporovat florbal na naší škole. Je to hodně specifická soutěž, protože ty týmy se rok co rok obměňují, takže třeba to příští rok vyjde,“ pousmál se Stanislav Šindler.

Do finále se nakonec probojovali několikanásobní mistři z Uherského Brodu, které čekal zápas s týmem Benešov Dukelská. Z dívek se pak snažily obhájit loňský titul žákyně z Mladé Boleslavi, které poměřily své síly s žačkami z  Campanus Praha. Z výhry se nakonec radoval pražský tým, který Mladou Boleslav porazil 4 : 1. „Máme z toho velkou radost, je to za celé ty roky naše první vítězství,“ sdělil trenér vítězného družstva Josef Tůma.

Florbalisté z Uherského Brodu opět ukázali, že zatím nemají proti sobě konkurenci. Své protihráče z Benešova porazili vysoko, a to 12 : 2 a odnesli si již v pořadí šestý titul mistrů a pohár. „Do tohoto finále jsme šli s tím, že chceme vyhrát, a to se nám podařilo,“ reagoval těsně po skončení zápasu trenér šestinásobných mistrů Zdeněk Moštěk.

Páteční finále obou kategorií mohli diváci sledovat v přímém přenosu, který odvysílala Česká televize.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x