Policie v Hradišti dopadla cizince, na kterého byl vydán evropský zatýkací rozkaz

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Policisté z Odboru cizinecké policie Zlín zadrželi ve spolupráci s policisty z Odboru pátrání z Policejního prezidia ČR cizince, na kterého byl vydán evropský zatýkací rozkaz. Při zadržení se zjistilo, že má cizinec padělané doklady, server Zlin.cz o tom informovala policejní mluvčí Lenka Javorková.

Cekem 36 měsíců nesmí do České republiky jedenapadesátiletý cizinec, který nyní v předávací vazbě vyčkává na předání do Itálie, kde je podezřelý z podvodů, a z tohoto důvodu na něho byl vydaný evropský zatýkací rozkaz.

„Policisté z odboru pátrání ve spolupráci s našimi kolegy z odboru cizinecké policie muže zadrželi před několika dny v Uherském Hradišti. K ověření totožnosti muž předložil doklady, u kterých policisté pojali důvodné podezření, že to jsou padělky, což se po odborném posouzení policisty z oddělení dokladů a specializovaných činností potvrdilo,“ řekla Javorková.

Oba doklady, jak identifikační karta, tak řidičský průkaz, měly podobenku zadrženého cizince, ovšem personalizace byly na jinou osobu. Policisté cizinci sdělili podezření z trestného činu padělání a pozměnění veřejné listiny. Okresní soud v Uherském Hradišti rozhodl trestním příkazem o soudním vyhoštění cizince na 36 měsíců a propadnutí padělaných dokladů.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x