Silničáři opraví silnici v havarijním stavu mezi Vlkoší a Troubkami

ZÁŘÍČÍ - Silnice III/4348, která vede z Vlkoše do Troubek (obě obce leží v okrese Přerov), prochází v krátkém úseku Zlínským krajem. Tento úsek byl v havarijním stavu a musel být již v září loňského roku uzavřen, nyní se dočká silnice opravy, serveru Zlin.cz to sdělil za Ředitelství silnic Zlínského kraje Vojtěch Cekota.

Kvůli nutnému uzavření silnice v havarijním stavu museli motoristé začít využívat objízdnou trasu přes Kyselovice, Chropyn a, Záříčí. „V dubnu začnou práce na jeho rekonstrukci a na konci letních prázdnin by měla být silnice v pořádku a plně průjezdná,“ podotkl Cekota.

Úpravy se dočká silnice III/4348 v extravilánu obce Záříčí mezi obcemi Troubky a Vlkoš. Celková délka řešeného úseku je 1 133 metrů.

Při rekonstrukci bude sjednocena šířky vozovky na 6,5 metru s normovým rozšířením v obloucích. V celém úseku bude provedena nová kompletní konstrukce vozovky. Odvodnění vozovky bude zabezpečeno podélným a příčným sklonem vozovky do příkopů, které budou zasakovat do propustného podloží. Bude přestavěn stávající propustek a upraveno napojení účelové komunikace a hospodářských sjezdů.

Rekonstrukce vozovky vyjde na 28,812 milionu korun včetně DPH. Silniční stavba bude financována Zlínským krajem. Stavební práce budou zahájeny začátkem dubna a ukončeny do konce srpna.

Stavební práce na silnici III/4348 se uskuteční za úplné uzavírky provozu (stávající úplná uzavírka je platná již od září 2018). Stavební úprava silnic v prostoru křižovatky bude realizována v letním období po polovinách šířky vozovky a doprava zde po dobu 30 dnů bude řízena pomocí světelných signalizačních zařízení.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x