Zlínské (z)povídání: Marek Příkazký

ZLÍN - Marek Příkazký, výrazná postava Městského divadla Zlín, oslaví 2. dubna 32. narozeniny. Gratulujeme a děkujeme za rozhovor, pro který si Marek našel ve svém nabitém plném diáři chvilku času.

Marek Příkazký se narodil v Hodoníně, od roku 2010 je však nedílnou součástí souboru zlínského divadla. Jeho nejnovější role je Jiří v Saturninovi a podle ohlasů ze sobotní premiéry mu náramně přistane. Marek je rovněž jednou z hvězd z neustále vyprodaného Testosteronu, svůj herecký, taneční i pěvecký um předvádí i v muzikálech Petr a Lucie či Malované na skle, exceluje také v Zamilovaném Shakespearovi, Blbci k večeři či Dobrých mravech. Role, která mu vynesla celorepublikovou popularitu, je však hradní mluvčí v politických satirách Ovčáček čtveráček a Ovčáček miláček. Kromě divadla hraje také v punkové kapele Franc Alpa.

Když se řekne Zlín, co si vybavíte jako první a proč?

Když se řekne Zlín, vybaví se mi vždycky jako první hluboký nádech teplého jarního vzduchu, stejný jako tenkrát, když jsem před devíti lety přijel do Zlína poprvé na konkurz do divadla. A takové jaro se tu v údolí Dřevnice naštěstí opakuje každý rok.

Kam byste vzal zahraniční návštěvu?

Návštěvu z venku se mi nepodařilo zklamat ani pouhým bloumáním městem. Když se do těchto toulek navíc připlete nějaké pěkné venkovní posezení nebo piknik v parku, je na úspěch zaděláno.

Čím vás město naposledy překvapilo?

Město mě bohužel už dlouho ničím nepřekvapilo. Snad se tak stane třeba v kauze Velké kino.

Co si ve Zlíně nikdy nenecháte ujít?

Ve Zlíně si nikdy nenechám ujít divadelní festival Setkání/Stretnutie a ve stejném období pak i offprogram filmového festivalu. Taky sleduju zajímavé výstavy na zámku. Během Barum rallye se naopak snažím ze Zlína zmizet.

Co vám ve Zlíně chybí?

Ve Zlíně mi nic zásadního nechybí. Pracovní i soukromý život mě naplňuje a volný čas se tady dá strávit aktivně i lenivěji…

Oblíbený podnik?

Na pivo Dílna, Zelenáčova šopa a Kovárna, na dobré jídlo U Johana nebo Bistrotéka, na koncerty Bamboo a zase Šopa.

Fotogalerie

run_function(‚hash‘,’fotogalerie-zlin-cz-list‘,’163389′,’global $wc;$wc=array();$pom=stripslashes(‚2289‘); $wc[‚id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$pom=stripslashes(‚163389‘); $wc[‚unique_id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$wc[‚function_id‘]=’fotogalerie-zlin-cz-list‘;‘,’a:0:{}‘); ?>

 

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x