V Kloboukách se pustí do výstavby další části cyklostezky

VALAŠSKÉ KLOBOUKY - Na začátku dubna bude v Koželužské ulici ve Valašských Kloboukách zahájena rekonstrukce místní komunikace, díky které se rovněž zbuduje další část městské páteřní cyklostezky. Serveru Zlin.cz to řekla mluvčí města Lenka Zvonková.

Pruh pro cyklisty vznikne podél nově dlážděného chodníku a otevře cyklistům bezpečné napojení ze sídliště Palackého. Úsek je součástí projektu cyklostezky z Valašských Klobouk směrem na Brumov, který získal podporu z fondů Evropské unie.

„Koželužskou ulicí po rekonstrukci povede nový chodník, obousměrný pruh pro cyklisty a jednosměrná komunikace pro vozidla. Celkové náklady na tuto investiční akci dosáhnou výše 1,5 milionu korun, přičemž 85 % z této částky nám pokryje dotace z přeshraničního programu INTERREG V – A SR – ČR a 5 % přispěje státní rozpočet,“ uvedla starostka Eliška Olšáková.

Zrekonstruována bude část ulice v délce 150 metrů. U chodníku dojde k úpravě na šířku 1,5 metru a místní komunikace dostane nový asfaltobetonový povrch. „Po dobu stavby bude v lokalitě omezen dopravní provoz, při pokládce nového povrchu bude zapotřebí i krátkodobá uzavírka. Obyvatele budeme včas informovat,“ sdělil Radek Bařinka, vedoucí odboru investic a strategického rozvoje.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x