Most přes Rožnovskou Bečvu bude čtvrt roku uzavřen

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Motoristé projíždějící Rožnovem pod Radhoštěm si budou už brzy muset zvyknout na dlouhodobou uzavírku mostu přes Rožnovskou Bečvu. Ten se kvůli opravám uzavře na tři měsíce, serveru Zlin.cz to za Ředitelství silnic Zlínského kraje uvedl Vojtěch Cekota.

Po objízdné trase přes centrum města – po nábřeží Dukelských hrdinů a ulicemi Nádražní, Pionýrská a Palackého – budou muset jezdit motoristé ve směru od Dolní Bečvy či Frenštátu pod Radhoštěm v období od dubna do června k Valašskému muzeu v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm. Most u křižovatky v blízkosti hotelu Eroplán se bude opravovat a bude uzavřen.

„Na mostě budou silničáři vyměňovat římsy mostu, zábradlí, podpovrchové mostní závěry, bude se sanovat nosná konstrukce a obnovovat povrch vozovky. Vozovka bude obnovena v délce 240 metrů. Délka přemostění činí 32 metrů. Most byl v současnosti ve stavu uspokojivém – hodnocení 4 na sedmibodové stupnici,“ konstatoval Cekota.

Smluvní cena za tuto zakázku činí 4,077 milionu korun včetně DPH. Silniční stavba bude financována Zlínským krajem prostřednictvím Ředitelství silnic Zlínského kraje. Stavební práce budou zahájeny 1. dubna a ukončeny do 30. června 2019.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x