Při nákupu žena objevila obálku s penězi a vzala si ji, teď za to může jít do vězení

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Až roční vězení hrozí ženě, která v uherskohradišťském supermarketu objevila ležet obálku s penězi. Nález neoznámila a peníze si ponechala, serveru Zlin.cz to sdělila policejní mluvčí Milena Šabatová.

Mladý muž vyrazil do obchodu na nákup a při placení měl v ruce obálku s bezmála šestadvaceti tisíci korunami. Nákup se ale nakonec rozhodl zaplatit z jiných peněz. Jenže obálku zastrčil zpět do zavazadla tak nešikovně, že vypadla a zůstala ležet na odkládacím pultu u pokladny. Nic netušící muž zaplatil, vzal nákup a zprodejny odešel. Až v práci zjistil, že obálku s financemi zřejmě někde vytratil. Vrátil se proto zpět do prodejny a hledal ji. Po obálce se ale slehla zem. Ještě ten večer vše oznámil na policii.

„Uherskohradišťští policisté událost prověřovali a ihned požádali o kamerový záznam ze supermarketu. Na něm viděli nejen obálku, ale i nepoctivou nálezkyni, kterou brzy vypátrali. Žena se k činu přiznala. Uvedla, že peníze použila pro svoji potřebu,“ konstatovala Šabatová. Nepoctivá nálezkyně se nyní bude zpovídat z trestného činu zatajení věci, za který zákon ukládá až roční vězení.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x