Návštěva ze Singapuru se ve Zlíně zajímala hlavně o Baťu

ZLÍN - Město Zlín v historických i současných souvislostech, Baťa a ...boty – taková byla hlavní témata, o kterých debatovali velvyslanec republiky Singapur Tan Soo Khoon a primátor Jiří Korec během setkání na radnici, serveru Zlin.cz to řekl mluvčí magistrátu Zdeněk Dvořák.

„Zlín je jedinečné město s baťovskou tradicí a historií. Je na něj krásný pohled, jak jsme se mohli přesvědčit z terasy 21. budovy,“ prohlásil velvyslanec Tan Soo Khoon.

Primátor Jiří Korec představil Zlín i jako místo, které se v posledních letech mění. Hostům to dokumentoval na řadě projektů, zmínil například proměnu parku Komenského nebo Gahurova prospektu. „Jsme velmi hrdí na filmový festival, který patří společně s tím v Karlových Varech mezi největší v České republice. Naše město je ale známé také díky zoologické zahradě, která patří dlouhodobě mezi nejnavštěvovanější v tuzemsku,“ sdělil mimo jiné Jiří Korec.

O baťovském odkazu Zlína a přednostech systému práce, který zavedl Tomáš Baťa, pohovořil Pavel Velev, ředitel Nadace Tomáše Bati. Zmínil třeba to, že město rostlo v první třetině minulého století v americkém stylu a že se jeho architektura stala vzorem pro další města, která postupně vyrůstala v zahraničí. „Byl to tehdy vývoz malých Zlínů,“ konstatoval a jako příklad uvedl švýcarský Möhlin.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x