Zatloukal ze zlínské univerzity získal americké ocenění

ZLÍN – Martin Zatloukal z Centra polymerních materiálů Fakulty technologické Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně získal americké vědecké ocenění Bruce Maddock Award. Obdržel ho v Detroitu za výzkum v oblasti technologie vytlačování a koextruze polymerních materiálů, řekl serveru Zlin.cz Jan Malý z tiskového oddělení univerzity.

Cenu každoročně uděluje vědecká společnost Society of Plastics Engineers, která sídlí v USA. Sdružuje na 22 tisíc odborníků z 84 zemí světa. Pojmenována je po americkém vědci Bruce H. Maddockovi.

První cena byla udělena v roce 1995. „Ocenění vnímám jako významné mezinárodní potvrzení výzkumné excelence v oblasti reologie a zpracování polymerních materiálů. Rád bych poděkoval své rodině, bývalým doktorandům, spolupracovníkům, mentorům a Univerzitě Tomáše Bati ve Zlíně za jejich podporu a spolupráci,“ uvedl Zatloukal, který je profesorem.

Ocenění je pro něj už několikátým. Kromě českých cen je například od roku 2007 držitelem ExxonMobil Chemical European Science & Engineering Award, od roku 2013 SPE Fellow Award, o rok později získal Chemical Engineering Science Top Cited Papers a má také další ocenění. „O jeho odborných kvalitách svědčí také fakt, že se v roce 2007 ve věku 32 let stal nejmladším profesorem v České republice,“ dodal Malý.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x