Technické služby Otrokovice budou mít nové vybavení za čtyři miliony

OTROKOVICE – Čtyři miliony korun investují Technické služby do obnovy vybavení. Budou mít například multikáry, vyklápěč kontejnerů, ale také obnoví zkorodované kontejnery ve sběrných dvorech, řekla serveru Zlin.cz mluvčí radnice Romana Stehlíková.

Nejvíce peněz půjde do vozového parku. Nahradí se dvě velmi opotřebovaná a zastaralá vozidla značky Multicar 25. „Jedna nová multikára bude se zvedací plošinou. Poslouží řemeslníkům při opravách městského mobiliáře, dětských hřišť a dopravního značení. Druhé vozidlo se sklápěcí korbou využijí zedníci při opravách místních komunikací a také dětských hřišť,“ uvedl jednatel Technických služeb Otrokovice Vladimír Plšek. Na pořízení dvou malých nákladních automobilů má organizace vymezenou částku 1,5 milionu korun.

Největší položka ve výši 1,7 milionu korun půjde na pořízení nového nákladního automobilu, který dostane nástavbu ramenového nosiče velkokapacitních kontejnerů. „Vozidlo nahradí zastaralý automobil Liaz a bude sloužit k vývozu kontejnerů ze sběrných dvorů,“ vysvětlil Plšek.

Letos pořídí technické služby i vysokozdvižný vyklápěč kontejnerů ke zefektivnění třídění a lisování plastů v třídírně odpadů. Průběžně vymění také staré zkorodované kontejnery ve sběrných dvorech.

Finanční prostředky je ale nutné investovat i do areálu společnosti. V roce 2018 vyměnily technické služby teplovodní rozvody. „Aby byl zajištěn bezproblémový chod vytápění, je třeba pořídit i nový systém řízení regulace ve výměníkové stanici,“ dodal Plšek.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x