Policisté obvinili recidivistu, se zbraní vyhrožoval ostraze obchodu

ZLÍN – Až tři roky vězení hrozí devětatřicetiletému recidivistovi, který v obchodním centru ve Zlíně vytasil plynovou pistoli a mířil s ní na pracovníky bezpečnostní agentury. Muž byl už patnáctkrát soudně trestaný, řekla serveru Zlin.cz mluvčí policie Monika Kozumplíková.

Policisté sdělili muži ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání trestných činů výtržnictví a nebezpečné vyhrožování. Případ se stal v polovině března. „Čtyřiašedesátiletý pracovník bezpečnostní agentury upozornil muže, který trávil dlouhou dobu na toaletě, aby odtud odešel. Muži se však tato výzva nelíbila a začal se s ním přít,“ popsala začátek sporu Kozumplíková.

Další zaměstnanec agentury viděl, že jeho kolega řeší nějaký problém, proto přišel za ním. Oba dotyčného vyzvali, aby odešel. „Místo toho muž po krátké rozepři nečekaně vytáhl z batohu svou plynovou zbraň, kterou namířil nejprve na jednoho a potom na druhého zaměstnance s výhrůžkou, že je zastřelí,“ uvedla Kozumplíková.

Po chvíli se ostraze podařilo výtržníka uklidnit a vyvést ho z nákupního centra ven. Na místo dorazili strážníci. Útočníka podle popisu vypátrali, odebrali mu zbraň a předali ho policistům, kteří ho umístili do policejní cely.

Muž není policii neznámý. „V rejstříku trestů má už 15 záznamů. Trestaný byl za majetkovou i násilnou trestnou činnost. Nyní mu hrozí až tři roky za mřížemi,“ dodala Kozumplíková.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x