Liga se vrací. Do Zlína míří Olomouc

ZLÍN - Tak a jde pěkně do tuhého. Do konce základní části fotbalové nejvyšší soutěže chybí pět kol. Do Zlína míří fotbalisté olomoucké Sigmy. Zápas bude pikantní z mnoha pohledů. Třeba proto, že na tribunu usedne trenérský táta Petr Uličný, muž zajímavých pohledů a věčného úsměvu.

„Ve Zlíně jsem dvakrát trénoval, mám tu moře kamarádů a jako vždy bych je moc rád zarmoutil, jsem přece v představenstvu Sigmy. A tak koho chleba jím, toho body vzývám,“ parafrázuje populární glosátor, trenér zvaný John.

Podle jeho slov bude Sigma v sobotu na zlínské Letné bodovat a odrazí se do klidného středu tabulky. Mimochodem ze skupiny mezi 7. a 10. místem se dá v příznivé konstelaci dojít do bojů v evropských pohárech.

Ve Zlíně samozřejmě pro choutky soupeře nemají ani v nejmenším pochopení.

Přímým aktérem bude domácí trenér Roman Pivarník, který má právě v Olomouci velice výrazný podpis jako mládežnický trenér mnoha talentů hanáckého klubu, dnešní střední generace. „Sigma prožívá daleko lepší jaro než podzim, naše cesta k úspěchu povede jen přes maximální úsilí a nasazení našich hráčů,“ svěřil se klubovému webu.

Olomoučtí se nebudou moci spolehnout na ofenzivní hráče, vykartované Plška a Nešpora, pro Zlín možná výhoda.

I Josef Mucha, dnes v trenérských službách Jihlavy, má zkušenosti z obou týmů. Ve Zlíně i v Sigmě úspěšné hrál. „To bude hodně zajímavé utkání, soupeři mají kvalitu, Sigma potřebuje body o něco více, pořád ještě neztratila šanci na první šestku, na Spartě těsně prohrála ze dvou penalt, předtím čtyřikrát brala plný bodový zisk, nebude na Letné ve Zlíně bez šance,“ domnívá se bývalý výborný záložník, mimochodem otec stále úspěšnější tenistky Karolíny Muchové.

Zápas bude každopádně hodně zajímavý, čeká se jak slušná návštěva, tak příjemné jarní počasí.

V případě výhry domácího týmu zase vzroste reálná šance na umístění v první šestce. Což by pro výběr trenéra Pivarníka (a před ním Bílka) byla skvělá záležitost. 

Blíží se oslavy sta let zlínského fotbalu. Každý úspěch umocní dobré časy.

Zápas začíná v sobotu 30. března v 15.00.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x