Práce na rekonstrukci mostu v Otrokovicích jsou v plném proudu

OTROKOVICE - Most nad železnicí v ulici Nadjezd spojuje otrokovickou čtvrť Bahňák a střed města. Svému účelu sloužil už 50 let a nyní začala jeho rekonstrukce. Server Zlin.cz o tom informovala mluvčí otrokovické radnice Romana Stehlíková.

Samotné práce na stavbě byly zahájeny v druhé polovině února letošního roku. Počasí zhotoviteli umožňuje postupovat podle stanoveného harmonogramu prací.

Při zahájení prací se potvrdil stav dle diagnostických zpráv, že konstrukce je ve špatném stavebně technickém stavu. To se projevilo např. také u ochranných říms na mostní konstrukci. Při bouracích pracích na mostním svršku se projevila degradace kotvení, přičemž muselo být přistoupeno k mimořádným výlukám na železniční trati a římsy se musely být bezprostředně odstraněny, uvedl Erik Štábl z odboru rozvoje města při mimořádném kontrolním dnu, který byl zorganizován pro informování vedení otrokovické radnice.

Hlavní stavbyvedoucí Bohdan Petura doplnil informace o aktuálním provádění prací: „Nyní dokončujeme bourací práce na mostě, provádíme vývrty na budoucí odvodnění a izolace pro odvodňovače. Máme vybouraná táhla, budeme budovat krajní podpěry a chystáme ochrannou konstrukci, kterou budeme příští týden zasouvat nad železniční trať.“

V současné době je podle Štábla stavba v časovém plánu a vše postupuje podle stanovaného harmonogramu. „Vše se směřuje k termínům předem stanovených plánovaných výluk na železniční trati, které se uskuteční začátkem dubna a právě k tomuto termínu musí být zajištěna určitá stavební připravenost,“ dále sdělil pracovník odboru rozvoje.

Předpokládaný termín dokončení rekonstrukce mostu je v září, kdy by měl být na most puštěn provoz. Podle plánu by měly být finální práce dokončeny v měsíci říjnu. Pro realizaci stavby budou využity prostředky ze Státního fondu dopravní infrastruktury. Rozhodnutí o poskytnutí finančních prostředků obdrželo město v květnu roku 2018. Příspěvek byl stanoven ve výši 118 milionů korun.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x