Zlín navštívil singapurský velvyslanec

ZLÍN – Velvyslanec Singapuru J. E. Tan Soo Khoon zavítal před pár dny na návštěvu Zlínského kraje. Na krajském úřadě jej přijal statutární náměstek hejtmana Jiří Sukop, informoval server Zlin.cz pracovník hejtmanství Jan Vandík.

J. E. Tan Soo Khoon je nerezidentním velvyslancem, což znamená, že Českou republiku pravidelně navštěvuje (Singapur u nás nemá stálé velvyslanectví). Do Zlínského kraje přicestoval vůbec poprvé, a to s cílem seznámit se s jeho významnými podniky, vzdělávacími možnostmi i projektem Nové krajské Baťovy nemocnice.

„S ohledem na to, jak se prodlužuje doba odchodu do penze, je v našem státě stále důležitější zajistit kvalitní zdravotní péči všem občanům. Proto, když jsem přijížděl do Zlína a viděl jsem místo, kde má stát nová nemocnice, zajímal jsem se o podrobnosti její plánované výstavby, o které vím nejen z médií, ale i přímo od pana hejtmana,“ uzavřel singapurský velvyslanec.

„S panem velvyslancem jsme hovořili nejen o fenoménu Baťa, na který člověk narazí ve Zlíně na každém kroku, ale představil jsem mu také například tradičního výrobce ohýbaného nábytku TON Bystřice pod Hostýnem, celosvětově známé výrobky Zbrojovky Uherský Brod, firmu Tajmac-ZPS Zlín, ale i tradici leteckého průmyslu v našem kraji nebo zlínské filmové ateliéry. Pan velvyslanec se také živě zajímal o projekt nové krajské nemocnice, o jeho financování, kapacitu nové nemocnice, co se týká počtu lůžek, i další záležitosti,“ sdělil Sukop.

„Během svých návštěv České republiky vždy rád zavítám do jiného města. Zlín je pro mě spojen se jménem Baťa. Tato značka je velmi dobře známá i u nás v Singapuru, dá se říci, že jsme na ní vyrostli,“ uvedl singapurský velvyslanec.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x