Některé děti v Meziříčí budou dostávat obědy zdarma

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - I v nadcházejícím školním roce 2019/2020 se některé mateřské a základní školy zřizované městem Valašské Meziříčí zapojí do projektu Zlínského kraje „Obědy do škol". Děti ze sociálně slabších rodin tak budou zdarma dostávat ve školních jídelnách obědy, informoval server Zlin.cz mluvčí meziříčské radnice Lukáš Martinek.

Stejně jako v minulém školním roce využijí projektu mateřské školy Vyhlídka a Seifertova a základní školy Křižná a Šafaříkova. Poprvé projevily zájem mateřinky Štěpánov a Křižná. „Za každou další zapojenou školku či školu jsem upřímně ráda,“ zhodnotila místostarostka Yvona Wojaczková, která má školství ve své gesci.

Organizace potřebují oficiální souhlas zřizovatele, ačkoli se jedná zpravidla o formální záležitost. Valašskomeziříčští radní tento bod na svém zasedání v úterý 26. března jednohlasně podpořili. „Chtěla bych poděkovat všem zapojeným školkám a školám, že se o děti starají i takovým způsobem,“ zmínila místostarostka.

Oběd zdarma si mohou nárokovat děti ze sociálně slabých rodin ve věku 3 až 15 let navštěvující mateřskou nebo základní školu či víceleté gymnázium, které se jako společně posuzované osoby z hlediska nároku na příspěvek na živobytí nacházely v hmotné nouzi. Finanční podpora je směřována přímo škole, což zaručuje maximální transparentnost.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x