Novou tajemnicí kroměřížské radnice je Veronika Škrabalová

KROMĚŘÍŽ - Novou tajemnicí Městského úřadu Kroměříž se stala dosavadní vedoucí právního odboru radnice Veronika Škrabalová. Starosta Jaroslav Němec ji jmenoval s účinností od 1. dubna 2019, oznámil serveru Zlin.cz mluvčí kroměřížské radnice Jan Vondrášek.

Škrabalová uspěla ve výběrovém řízení a s jejím jmenováním do funkce tajemnice souhlasil ředitel Krajského úřadu Zlínského kraje, což je podmínka stanovená zákonem.

„Magistra. Škrabalová pracuje na Městském úřadě Kroměříž od roku 2006 a prošla zde různými pozicemi ve státní správě i samosprávě. Osvědčila se jako vynikající vedoucí odboru a věřím, že stejně dobře zvládne i pozici tajemnice úřadu. Její výhodou je, že se s ním nemusí seznamovat, neboť jej z předchozí praxe velmi dobře zná a ví o jeho silných i slabších stránkách,“ uvedl Němec.

Výběrového řízení se zúčastnili čtyři kandidáti na tajemníka. Komise se jednomyslně přiklonila k Veronice Škrabalové.

Nová tajemnice je absolventkou Právnické fakulty Masarykovy univerzity v Brně. Před nástupem na městský úřad pracovala v advokátní kanceláři a poté na kroměřížském pracovišti Všeobecné zdravotní pojišťovny ČR, kde byla vedoucí oddělení a pak i právního odboru. Na městském úřadu začínala jako právník odboru obecní živnostenský úřad, kde později vedla oddělení kontrolní a správní. Následně byla vedoucí odboru kancelář úřadu a zmíněného právního odboru.

Ve funkci tajemnice nahrazuje Janu Kutou, která se funkce vzdala v listopadu loňského roku.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x