Aleš Palán uvede v Cafe Portal svou novou knihu

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Novinář, publicista a spisovatel Aleš Palán představí ve středu 3. března na besedě v hradišťském Cafe Portal svou knihu nazvanou Raději zešílet v divočině. Server Zlin.cz na událost upozornil mluvčí uherskohradišťských městských kin Jaromír Orel.

Smyslem publikace není katalogizace podivínů ani alternativní průvodce po největším českém pohoří. Je jím ponor do tajuplných zákoutí krajiny a lidské duše. Do dlouhodobé samoty a odloučenosti, do paralelního světa, který přesto tomu našemu klade velmi znepokojující otázky. Rozhovory s šumavskými samotáři vedl Aleš Palán, snímky přispěl fotograf Jan Šibík. Řeč určitě přijde i na další autorovy knihy z poslední doby – oceňovanou knihu rozhovoru s marií Svatošovou Neboj se vrátit domů a úplně čerstvý román Miss exitus.

„Beseda se koná od 18 hodin, vstupné je dobrovolné,“ doplnil Orel.

Aleš Palán (* 23. listopadu 1965 v Jihlavě) v Brně nedokončil studium pedagogické fakulty, několik let se pak toulal po Československu. Je jedním ze signatářů Charty 77. V druhé polovině osmdesátých let pracoval jako noční hlídač, figurant a kopáč. Od roku 1993 se věnuje žurnalistice (Jihlavské listy, Duklák, Lidové noviny, Česká televize, TV Nova, Katolický týdeník, Hospodářské noviny, Host, …) Vedl kurzy tvůrčího psaní na Literární akademii Josefa Škvoreckého a Vysoké škole kreativní komunikace. Za román Ratajský les a knihu rozhovorů Být dlužen za duši byl nominován na Magnesii Literu. Za průvodce brněnským Bronxem Brnox toto ocenění získal. Za knihu rozhovorů Kdo chodí tmami dostal výroční cenu Českého literárního fondu, Jeho rozhovory s Vítem Tajovským, bratry Reynkovými a s Ludvíkem Armbrusterem obsadily první místo v anketě Dobrá kniha Katolického týdeníku. Od února 2018 je ředitelem nakladatelství Kalich.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x