Zlínští strážníci získali nové auto pro převoz opilců

ZLÍN - Městská policie Zlín rozšířila svůj vozový park, konkrétně mohou strážníci využívat nové auto pro převoz opilců. Serveru Zlin.cz to oznámil zástupce ředitele Městské policie Zlín Pavel Janík.

Jedná se o dodávkový vůz se speciální nástavbou, který je určen pro dopravu podnapilých osob na záchytku do Kroměříže. Ačkoliv vůz na první pohled září novotou, při podrobnějším zkoumání i laik zjistí, že má již něco za sebou. Jedná se totiž o vyřazený sanitní vůz, který svá nejlepší léta sloužil u zdravotnické záchranné služby, kde najezdil bezmála čtvrt milionu kilometrů.

Video

„Jsme velmi rádi, že jsme vyřazené vozidlo získali. Ve službách městské policie již nebude přímo zachraňovat lidské životy, ale bude i nadále stále využito ve prospěch obyvatel Zlína při zabezpečování veřejného pořádku,“ řekl šéf zlínských strážníků Milan Kladníček.

Oproti dosavadnímu vozidlu, které sloužilo pro převoz podnapilých osob na záchytku, nabízí nový vůz díky vysoké nástavbě podstatně lepší komfort pro jeho posádku, a to zejména při manipulaci s přepravovanými osobami. Vedle strážníků dokáže vozidlo najednou pojmout až tři přepravované osoby, přičemž jedna z nich může být bezpečně transportována na speciálním lůžku. S ohledem na běžný stav podnapilých osob, které bývají nezřídka silně znečištěny, je výhodou omyvatelný povrch sedadel i dalších prvků interiéru.

Ještě před koncem oficiálního předání už nový vůz v barvách městské policie vyjížděl ke svému prvnímu pasažérovi. Na žádost hlídky, která nalezla na parkovišti ležící podnapilou 44letou ženu, zamířil na sídliště Jižní Svahy a odtud přímo na záchytku do Kroměříže.

V loňském roce převezli zlínští strážníci na kroměřížskou záchytku rovnou stovku klientů, v roce předchozím pak ještě o jedenáct opilců více.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x