Do Zlína dorazí protidrogový vlak

ZLÍN - Do Zlína dorazí ve středu 3. dubna speciální protidrogový vlak, a to v rámci preventivního programu Revolution train. Server Zlin.cz o tom informoval mluvčí magistrátu Zdeněk Dvořák.

Protidrogový vlak ukrývá v šesti vagónech čtyři kinosály a osm interaktivních místností. „Návštěvníci se uvnitř dozví, jak snadné je propadnout drogám a jak těžké je se závislosti zbavit,“ podotkl Dvořák.

Cílem vlakového programu Revolution train je prostřednictvím zapojení lidských smyslů zapůsobit na návštěvníka a inspirovat jej k pozitivním životním volbám. Jsou zde představeny mechanismy, kterými drogová závislost vzniká až do důsledků, které v životě závislého čekají. Díky zapojení do reálného příběhu, emotivním situacím a interaktivnímu přístupu dokáže program zaujmout a dát prostor k přemýšlení nad nebezpečím legálních i nelegálních drog. Program trvá 90 minut a je určen jak pro školní skupinky (od 12 do 17 let), tak i pro širokou veřejnost (od 10 let). Vítáni jsou i rodiče, protože náznaky užívání drog se objevují již u dětí ve velmi nízkém věku. Rodiče si závislosti u dítěte dlouho nemusejí všimnout a nakonec může být pozdě.

Dopolední program je rezervován pro základní školy. Odpoledne je otevřeno pro veřejnost od 15.30 do 18.00 hodin. Program začíná každých 20 minut. Vstup bude díky městu Zlínu po celou dobu zdarma.

Vlak byl již ve více než 100 městech Česka, Slovenska a Německa a projekt navštívilo přes 100 tisíc lidí.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x