Autobusy linky 55 začaly v Otrokovicích zajíždět až na zastávku U Dřevnice

OTROKOVICE - Blíže na zastávku městské hromadné dopravy mají od dubna obyvatelé staré kolonie baťovských domků v otrokovické čtvrti Bahňák. Dopravní společnost Zlín – Otrokovice (DSZO) prodloužila výlukovou trasu linky 55 od zastávky Hurdisky až po následující zastávku, která po uzavření nadjezdu nebyla obsluhována, tedy na zastávku U Dřevnice. Ta byla přemístěna na provizorní stanoviště v Přístavní ulici, serveru Zlin.cz to uvedl mluvčí DSZO Vojtěch Cekota.

Během výlukového provozu na lince 55 po uzavření otrokovického nadjezdu autobusy MHD končily svou jízdu na zastávce Hurdisky. V termínu 18. února, kdy byl nadjezd uzavřen, se nepodařilo projekčně a stavebně připravit a vyřídit všechna povolení pro vedení výlukové linky až do Přístavní ulice, takže autobusy končily svou jízdu na zastávce Hurdisky a otáčely se na okružní křižovatce. Od 1. dubna autobusy linky 55 ještě před okružní křižovatkou odbočí do Přístavní ulice a zastaví na přesunuté zastávce U Dřevnice v blízkosti začátku Dvořákovy ulice. Ulicí Nadjezd a přes okružní křižovatku se budou vracet v opačném směru opět na zastávku Hurdisky a dále do centra Otrokovic a k železniční stanici.

„Jsme rádi, že se podařilo linku prodloužit a napravit současný stav. Lidem, kteří v této lokalitě bydlí, to jistě pomůže,“ řekla vedoucí dopravně-správního odboru otrokovické radnice Renáta Krystyníková. Pro bezpečnou a plynulou jízdu autobusů MHD bude platit v části Přístavní ulice v obou směrech zákaz zastavení. Cestujícím poslouží pro vystupování a nastupování provizorní nástupiště z panelů. V souvislosti s prodloužením linky se na celé její trase v důsledku delší doby jízdy mírně posunou časy odjezdů některých spojů. Jízdní řády celé linky 55 a rovněž linky 70, která zajíždí do Otrokovic ze Zlína, jsou už vyměněny a jsou zveřejněny na internetových stránkáchDSZO, odkud si je mohou cestující i vytisknout.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x