Uherskohradišťská radnice nechá v dalších školách zmodernizovat učebny

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Nutné stavební úpravy, ale i pořízení nového vybavení jsou součástí projektů modernizace školních učeben v pěti městských základních školách v Uherském Hradišti. Loni se modernizace týkala učeben v ZŠ Za Alejí a ZŠ UNESCO, letos přicházejí na řadu ZŠ Větrná, ZŠ TGM Mařatice a ZŠ Jarošov, serveru Zlin.cz to oznámil mluvčí města Jan Pášma.

Opravy se týkají učeben pro výuku cizích jazyků, přírodovědných oborů, technických a řemeslných dovedností a digitálních znalostí a kompetencí. Součástí projektů je i budování bezbariérovosti ve školách, zajištění konektivity škol i menší úpravy prostranství v okolí škol.

„V této fázi budou provedeny především stavební úpravy, samotné vybavení učeben mobiliářem a technikou budeme poté soutěžit zvlášť,“ podotkl místostarosta Jaroslav Zatloukal.

V objektu ZŠ a MŠ Uherské Hradiště – Jarošov dojde k úpravám učebny přírodních věd – výměně podlahové krytiny, umyvadla a obkladů. Bude provedena také nová elektroinstalace včetně osvětlení a místnost bude nově vymalována. Další stavební práce na škole souvisí se změnou dispozičního řešení sociálních zařízení a s vybudováním WC pro imobilní žáky.

Na Základní škole Větrná se úpravy budou týkat dvou učeben cizích jazyků, technického zázemí a učebny dílen. Také zde budou vyměněny podlahové krytiny, umyvadla, dojde na obměnu elektroinstalace, klimatizace a místnosti budou nově vymalovány. V ZŠ T. G. Masaryka v Mařaticích se plánuje sloučení dvou učeben v jednu počítačovou učebnu. Dále zde budou stavebně upraveny prostory toalet za účelem zřízení hygienického zařízení pro imobilní osoby. V novotě budou také rozvody vodoinstalace, odpadů i elektroinstalace, opraveny budou rovněž obklady a dlažba. V rámci úprav se škola dočká i nového sanitárního vybavení a nových svítidel.

„Velmi důležitým prvkem stavebních úprav ve všech třech školách je montáž zařízení k přepravě imobilních žáků po schodištích,“ vyzdvihl místostarosta Zatloukal.

Celkové náklady na tyto práce přesáhnou 4,5 milionu korun. Až 90 % výdajů na realizaci projektů pokryje dotace Evropské unie a státního rozpočtu z Integrovaného regionálního operačního programu. Hlavní díl prací se ve všech třech školách uskuteční v období letních prázdnin.

„Žáci se mají učit v příjemném a moderně vybaveném prostředí. Když je možné na to dosáhnout pomocí dotací, bylo by velkou chybou toho nevyužít,“ konstatoval starosta města Stanislav Blaha.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x