Katastrální úřad ve Valašských Kloboukách se dočká rekonstrukce za čtyři miliony

VALAŠSKÉ KLOBOUKY – Přes čtyři miliony korun bude stát rekonstrukce Katastrálního úřadu pro Zlínský kraj ve Valašských Kloboukách. Bude mít nové zateplení a oprav se dočká i fasáda, řekla serveru Zlin.cz mluvčí valašskokloboucké radnice Lenka Zvonková.

Práce začnou v příštích týdnech. Městská budova je jednou z posledních bez opatření k energetickým úsporám, jako je zateplení, výměna oken, vstupních dveří a také oprava fasády. „V sídle katastrálního úřadu se nedávno uskutečnila rekonstrukce kancelářských prostor a sociálního zařízení, a to včetně podlah a rozvodů elektřiny. Nyní chceme budovu zajistit z pohledu její energetické náročnosti, protože kvůli špatnému technickému stavu vykazuje značné tepelné ztráty,“ sdělila starostka Eliška Olšáková.

Investice přesáhne čtyři miliony korun. „Z Operačního programu Životní prostředí na ni budeme čerpat dotaci 1,6 milionu,“ dodala starostka. Při pracích se zateplí stěny půdního prostoru a také podlah.

Vymění se i okna za nová dřevěná a nahradí se i vstupní dveře. „Na fasádě provedeme opravu omítek, vyměníme klempířské prvky a uděláme nový nátěr. Sokl budovy pak obložíme řezaným pískovcovým kamenem,“ přiblížil vedoucí odboru investic a strategického rozvoje Radek Bařinka.

Lešení kolem budovy vyroste nyní, se stavebními pracemi se začne příští týden. „Chodník vedoucí okolo budovy zůstane průchodný, pěší by ovšem měli dbát zvýšené opatrnosti,“ zdůraznila Zvonková.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x