Zlínský kraj dá přes 22 milionů na sport dětí, mládeže i malých obcí

ZLÍNSKÝ KRAJ - Přes 22 milionů korun dá letos Zlínský kraj na sport dětí, mládeže, jednorázové akce i sport v malých obcích. Peníze půjdou z Fondu Zlínského ze sekce pro mládež a sport, řekla serveru Zlin.cz Michaela Doleželová z krajského úřadu.

Na činnost a rozvoj mládežnického sportu rozdělili radní dotace v celkové výši 17,5 milionu korun. Některé žádosti schválili krajští radní, zbývající bude projednávat zastupitelstvo. „Podpora umožňuje zvýšení úrovně sportovní činnosti dětí a mládeže ve sportovních organizacích Zlínského kraje. Očekáváme, že dotace pomohou zlepšit rozvoj a kvalitu podpořených sportovních organizací a nabídku volnočasových aktivit,“ vysvětlil radní Miroslav Kašný zodpovědný za oblast mládeže a sportu.

O podporu z programu na činnost a rozvoj mládežnického sportu usilovalo 164 žadatelů, uspělo 123 z nich. Každoročně kraj přispívá organizacím z individuálního i kolektivního sportovního odvětví.

Další dva miliony dá kraj na regionální sportovní akce. „Ze 148 jednorázových projektů v oblasti mládeže a sportu jsme vybrali k podpoře 109,“ uvedl Kašný.

Peněz se tak dočkají například závody horských kol Rohálovská 50ka, Mezinárodní silniční běh Rohálovská 10, Na kole dětem 2019, ale také Dostihový den ve Slušovicích nebo Přátelské voltižní závody s mezinárodní účastí v Tlumačově. Aktuální podpora se týkala akcí v prvním pololetí, do druhého pololetí bude kraj žádosti teprve přijímat.

Kraj myslel i na menší obce. V programu podpory sportu v obcích do 2000 obyvatel vyhověl všem 91 žadatelům. Rozdělí jim tři miliony korun. „Dotace jsou určené pro spolkovou sportovní činnost na malých obcích, zejména je to podpora trenérů dětí a mládeže a materiálně technické základny pro jejich činnost,“ uvedl Kašný. Příjemci mohou podle něj z dotací uhradit i vzdělávání trenérů nebo pořízení sportovního vybavení, drobné opravy sportovišť a sportovních zařízení.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x