Žáci v Otrokovicích budou mít den volna navíc

OTROKOVICE – Den volna navíc budou mít 2. května žáci všech tří základních škol v Otrokovicích. Důvodem je účast všech pedagogů na celodenním školení, řekla serveru Zlin.cz mluvčí radnice Romana Stehlíková.

Ředitelky kvůli školení vyhlásily ředitelské volno. „Rodičů se budeme dotazovat, zda budou mít na tento den zajištěno hlídání svých děti. Abychom jim nezpůsobili komplikace, v případě zájmu jsme připraveni otevřít školní družiny,“ řekla za všechny tři ředitelky Marta Zakopalová ze ZŠ T. G. Masaryka.

Všichni pedagogové se v tento den zúčastní školení na téma třídní klima. Je součástí projektu Místní akční plán II obcí s rozšířenou působností Otrokovice, který realizuje odbor školství a kultury otrokovického městského úřadu. „Je pro nás důležité, aby se žáci cítili ve školách bezpečně, zvládli skupinovou výuku, zažili ve škole úspěch, ať už ze strany třídy, učitelského sboru, a to vše souvisí se školním a třídním klimatem. Zkrátka bezpečí a přátelské klima ve školách ovlivňuje úspěšnost našich žáků,“ přiblížila důvod školení vedoucí odboru Barbora Šopíková.

Vyhlášení ředitelského volna upravuje zákon. Říká, že v období školního vyučování může ředitel školy ze závažných důvodů, zejména organizačních a technických, vyhlásit pro žáky nejvýše pět volných dnů ve školním roce. „Za dobu, kdy působím jako ředitelka ZŠ T. G. Masaryka, jsem doposud vyhlásila celkem tři dny ředitelského volna. Důvody vyhlášení byly vždy organizačního charakteru vyvolané opravami ve škole“ dodala Zakopalová.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x