Ve Valašském Meziříčí se chystá výstavba bytových domů

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Valašskomeziříčští zastupitelé rozhodli o záměru na prodej pozemků v lokalitě Štěpánov. Nový vlastník by se zavázal, že na více než 5 000 m2 vybuduje moderní domy s družstevními byty, serveru Zlin.cz to oznámil mluvčí města Lukáš Martinek.

Město by prodejem pozemku do městské kasy získalo zhruba 10 milionů korun. Podle starosty Valašského Meziříčí Roberta Stržínka je přesně o takové byty ve městě zájem.

Pozemek, kde se dle územního plánu počítá s výstavbou až pětipodlažních bytových domů, je ohraničen ulicemi Štěpánov, Luční a U Vodojemu. Uchazeči, kteří se do soutěže přihlásí, budou muset předložit zpracovanou odbornou studii, kde přesně popíší využití území. Město stanovilo minimální kupní cenu 2 000 Kč/m2 a formu vlastnictví bytů jako družstevní.

„Družstevní forma vlastnictví má mnoho výhod a v našem městě dlouholetou tradici. Umožňuje například získání bytu po úhradě 30 procent jeho hodnoty. Bydlet ve svém tak mohou i ti, kteří by často nedosáhli na hypotéku,“ připomněl starosta města Robert Stržínek.

Vedení města odhaduje, že v místě mohou vzniknout až čtyři desítky nových bytů, kterých je ve městě nedostatek. „Prozatím nic neprodáváme, nic nestavíme,“ předeslal starosta a dodal: „Chceme vědět, jestli mají investoři o tento prostor zájem a znát jejich představu o podobě bydlení na Štěpánově. Potom bude celý záměr veřejně projednán a bude na rozhodnutí zastupitelstva, zdali se touto cestou vydáme či nikoli.“

Vítězný uchazeč by mohl být znám do konce letošního roku. Mezi hodnotícími kritérii má největší váhu obsahová stránka projektu (45 %). Následují garance a reference (25 %), nabídnutá cena (20 %) a environmentální aspekty (10 %).

Bytové domy by v lokalitě mohly vyrůst během tří let.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x