Obyvatelé Hradiště mohou nově informovat radnici o nesvítícím veřejném osvětlení pomocí kódu

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Uherské Hradiště zavedlo novinku v podobě komfortní a rychlé možnosti nahlášení závady na veřejném osvětlení. Lidé mohou na nedostatek upozornit díky speciálnímu kódu, serveru Zlin.cz to sdělil mluvčí města Jan Pášma.

Kvůli hlášení závady nemusejí lidé nikam chodit ani telefonovat. Závadu nahlásí přímo z místa, kde světlo nefunguje. Na všechny sloupy (ale i rozvodné skříně apod.) byly nainstalovány štítky s ID číslem a QR kódem.

Pokud někdo zjistí poruchu, může si vybrat z více variant, jak závadu ohlásit. „Buď závadu nahlásí přes internetovou aplikaci Zlepši své město, kterou najde na webu města, nebo může napsat e-mail na adresu verejne.osvetleni@mesto-uh.cz, další možnost je nahlásit závadu přes QR kód na štítku. Při všech třech hlášeních je však nutné nahlásit ID číslo pro přesnou lokaci poškozeného veřejného osvětlení,“ poznamenal Pášma.

Největší komfort nabízí načtení QR kódu mobilním telefonem. Ihned po načtení se totiž automaticky vygeneruje mail s předvyplněnou adresou. V předmětu mailu bude již vyplněné číslo světelného bodu. Do těla mailu jen stačí upřesnit závadu (nesvítí, bliká, mechanické poškození) a odeslat. Zpráva bude odeslána na adresu verejne.osvetleni@mesto-uh.cz.

Město Uherské Hradiště do budoucna zvažuje rozšiřování QR kódů i na jiný majetek, jako jsou například herní prvky na dětských hřištích.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x