Vizovická mateřská škola je zabezpečena proti nezvaným návštěvám

VIZOVICE - Podstatně větší bezpečnost dětí a školy je hlavní důvod proč se MŠ Vizovice rozhodla zavést systém, který brání vstupu neoprávněným osobám do jejich budov. Serveru Zlin.cz to řekla mluvčí města Gabrela Netopilová Sluštíková.

Od poloviny března se rodiče a jiné pověřené osoby dostanou do obou objektů pouze pomocí čipů či otisků prstů – dle toho, co si sami zvolili při předchozím šetření. „Chtěli jsme tak zvýšit bezpečnost dětí, která je na prvním místě, a taky zlepšit přehled pohybu osob v mateřské škole,“ uvedla ředitelka MŠ Vizovice Ivana Petrů.

Systém, který umožňuje vstoupit do školy dle jejího provozního řádu – tedy v době, kdy je možné děti do školky přivést či si je naopak vyzvednout, začal fungovat v polovině března. Z počátku šlo o pilotní provoz, kdy u vstupů stáli zaměstnanci mateřinky a sledovali, jak systém funguje. „Jsem moc ráda, že vše proběhlo bez větších problémů. Zároveň chci poděkovala všem trpělivým rodičům za jejich pochopení a vstřícnost,“ uzavřela ředitelka MŠ Vizovice.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x