V sobotu se už po osmatřicáté poběží Zlínská lesní hodinovka

ZLÍN - Ve Zlíně se už tuto sobotu uskuteční 38. ročník Zlínské lesní hodinovky. Start hodnotně dotovaného závodu určeného pro širokou sportovní veřejnost, který bude probíhat na trati na Lesní čtvrti, je u Altánu U Spáleného dubu v 10 hodin.

Prezentace podniku, jenž se započítává do celoroční soutěže Běhy Zlín, začíná ve společenské místnosti hvězdárny ve Zlíně v 8.45 hodin. Startovné při online registraci je do 11. dubna 150 Kč, na místě pak 250 Kč.

Po skončení hlavního závodu jsou ještě připravené dětské běhy v délce podle věku od 100 metrů. Ty se konají na hřišti 100 metrů od zlínské hvězdárny.

Tradičního krosového podniku se mohou zúčastnit muži i ženy bez rozdílu věku. Pořadatelé vypsali 5 kategorií mužů a 4 kategorie žen. Vítězové všech kategorií a všichni medailisté budou finančně odměněni. ,,Běhat se bude v příjemném lesním prostředí na kilometrovém okruhu na trati s rovinatým profilem,“ vybízí všechny zájemce ke sportování ředitel závodu Jiří Prokop.

Ten na startu očekává okolo 200 vyznavačů hodinového běhu. Rekord lesní hodinovky ve Zlíně drží už z roku 1996 reprezentant SKOB Zlín Martin Sadílek, který za hodinu čistého času uběhl 17 980 metrů. Mezi ženami je rekordmankou z loňského roku Helena Kotopulu z Moraviamanu Otrokovice, jež uběhla 14 780 metrů.

Loni se závodu zúčastnilo 114 běžců a běžkyň. Prvenství v mužích získal domácí Svatopluk Janečka, který za hodinu uběhl 16 420 metrů. Závod žen vyhrála Helena Kotopulu (Moraviaman Otrokovice, 14 780 metrů).

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x