Seniorům z  Charitního domova dorazily dopisy od dětí z Prahy

OTROKOVICE - Milé pozornosti ve formě obrázků a krásných dopisů dorazily v těchto dnech uživatelům Charitního domova v Otrokovicích. O překvapení se postaraly děti z Masarykovy základní školy z Prahy 9 – Újezdu nad Lesy, které se o obyvatele  otrokovické charity nezajímají poprvé, informovala server Zlin.cz Tomáš Bernatík, zástupce ředitele otrokovického charitního domova.

„Tato spolupráce trvá již od roku 2016, kdy u nás v domově byly děti z této školy i osobně na návštěvě a připravily si pro naše seniory program a dárečky. Z tohoto setkání dokonce vznikl i blízký vztah jedné holčičky a naší uživatelky. Pravidelně si píší dopisy, paní dostává i dárky k Vánocům a kytky k narozeninám,“ popsala vznik velmi silného přátelství vedoucí domova Veronika Cívelová s tím, že taková forma propojení mladé a starší generace je velkým přínosem pro obě strany.

„Jsme velice rádi, že s touto myšlenkou před pár lety přišla jedna rodina z Prahy, která u nás měla maminku. A ještě větší radost máme z toho, že tato spolupráce setrvává a prohlubuje se,“ uvedla Cívelová.

Podle vedoucí přitom nejde jen o navázání kontaktu mezi dětmi a seniory či o vzájemné předávání dárků, ale o to, že tyto konkrétní aktivity učí obě generace k vzájemnému respektu a pochopení. Děti se tak přirozeně naučí seniorům pomáhat a naslouchat jim, vážit si jich a senioři zase pochopí potřeby dětí a získají od nich tolik potřebnou energii a především radost ze života.

„Tímto bychom za všechny naše babičky a dědečky moc rádi poděkovali všem dětem i jejich rodičům a paním učitelkám nejen za krásná slova na dopisních papírech, za všechny dárečky, které do našeho Charitního domova doputovaly například na Vánoce, ale zejména za jejich zájem, jenž přináší radost a motivaci, která překonává i tu přibližně tří set kilometrovou vzdálenost mezi námi. Srdečně vám děkujeme,“ dodala Veronika Cívelová.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x