Na zlínském náměstí se opět uskuteční sběr kol pro Afriku

ZLÍN - Na zlínském náměstí Míru se opět uskuteční tradiční sběr kol pro africké děti. Serveru Zlin.cz to řekl Lukáš Fabián z tiskového oddělení zlínské radnice.

I v letošním roce se uskuteční sbírka jízdních kol a cyklistických potřeb pro Afriku. Svá nepotřebná jízdní kola či příslušenství mohou lidé přinést či přivézt v pondělí 15. dubna od 9.00 do 16.30 hodin. Sběrným místem je zlínské náměstí Míru. Dárci budou mít parkování v ulici Bartošova zdarma.

V Africe jdou děti do školy i dvě hodiny. Dárci nepotřebných jízdních kol jim tak značně usnadní cestu ke vzdělání. Kola mohou být v jakémkoliv stavu, před převozem se servisují či využívají na náhradní díly.

Lze přinést i cyklistické přilby, reflexní vesty, cyklonářadí a náhradní díly. Bližší informace poskytne Martin Habuda, tel. 577 630 166, martinhabuda@zlin.eu. Pořadatelé také letos zařadili novinku s názvem Příběh kola. „Budeme rádi, když se nějaký dárce podělí o příběh kola, které daruje, vyfotí se s ním a označí nás na svém Facebooku případně Instagramu,“ vzkázali organizátoři sbírky.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x